Vytautas Dabašinskas jau daugelį metų gaminą vyną pagal seną receptą, paveldėtą iš senelių. Sakoma, kad vyno receptas buvo perduodamas iš kartos į kartą ir jo kilmė siekia net kryžiuočių laikus. Daugelį metų kaupta vyno gamybos patirtis ir aistra vyndarystei leido sukurti unikalų vyną, garsėjantį savo puikiu skoniu ir aromatu. O daugiau nei prieš 10 metų Vytautas įgavo Tautinio paveldo sertifikatą.
Šiuo metu Memelio vynas siūlo 7 tradicinio vyno aromatus: Agrastų, juodųjų serbentų, raudonųjų uogų, aviečių, rožinį vaisių, šermukšnių bei svarainių. Nesenai, atsiradus norui sukurti prabangą, vynų asortimentą papildė rožinis pūtuojantis vynas „Prökuls“ – tai senasis, vokiškas Priekulės pavadinimas. Vynas daromas iš žaliųjų ir raudonųjų agrastų mišinio, tradiciniu putojančio vyno gamybos metodu, 12 mėn. laikomas su mielėmis. Raudonojo aukso spalvos vynas kvepia šermukšniais, agrastais, greipfrutais ir medetkomis.
Vytautas Dabašinskas dalyvauja ir čempionatuose. Ne kartą Memelio vynas Lietuvos bei Baltijos šalių vyno čempionatuose pelnė prizinės vietas.