Vytautas Dabašinskas

Kintai Arts / Kultūros skūnės turgelisVytautas Dabašinskas

Kulinarija

Vytautas Dabašinskas

Memelio vynas

12,00 

  1. Agrastų pusiau saldus vynas. Raudono aukso, blyškios vario spalvos, švelnaus raudonųjų agrastų aromato. Saulėtų pievų, sunokusių rugių lauko, kviečių gemalo, kepintų žemės riešutų, pajūrio smėlio aromato vynas. Kaina 12,00€
  2. Juodųjų serbentų vynas. Švelnios rubino spalvos, švaraus, intensyvaus juodųjų serbentų uogų, kotelių ir šakelių aromato vynas. Juodojo šokolado, žalių kavos pupelių, lazdyno riešutų sviesto, džiovintų figų aromato. Burnoje sodrus, taniniškas, kerintis, jauki saldumo ir rūgšties dermė, ilgo poskonio vynas. Kaina 12,00€
  3. Aviečių vynas. Vėjuoto vasaros vakaro besileidžiančios saulės spalvos, harmoningo aviečių aromato. Prigesusių žarijų, spanguolių uogienės, pelyno, džiovintų žiedlapių aromato vynas. Burnoje elegantiškas, gaivios rūgšties, senolių minčių, pojūčių ir jausmų kupinas vynas. Kaina 12,00€
  4. Rožinis pūtuojantis vynas „Prökuls“. Kaina 29,00€ 

Vytautas Dabašinskas jau daugelį metų gaminą vyną pagal seną receptą, paveldėtą iš senelių. Sakoma, kad vyno receptas buvo perduodamas iš kartos į kartą ir jo kilmė siekia net kryžiuočių laikus. Daugelį metų kaupta vyno gamybos patirtis ir aistra vyndarystei leido sukurti unikalų vyną, garsėjantį savo puikiu skoniu ir aromatu. O daugiau nei prieš 10 metų Vytautas įgavo Tautinio paveldo sertifikatą.

Šiuo metu Memelio vynas siūlo 7 tradicinio vyno aromatus: Agrastų, juodųjų serbentų, raudonųjų uogų, aviečių, rožinį vaisių, šermukšnių bei svarainių. Nesenai, atsiradus norui sukurti prabangą, vynų asortimentą papildė rožinis pūtuojantis vynas „Prökuls“ – tai senasis, vokiškas Priekulės pavadinimas. Vynas daromas iš žaliųjų ir raudonųjų agrastų mišinio, tradiciniu putojančio vyno gamybos metodu, 12 mėn. laikomas su mielėmis. Raudonojo aukso spalvos vynas kvepia šermukšniais, agrastais, greipfrutais ir medetkomis.

Vytautas Dabašinskas dalyvauja ir čempionatuose. Ne kartą Memelio vynas Lietuvos bei Baltijos šalių vyno čempionatuose pelnė prizinės vietas.