Daiva Malakauskienė

Kintai Arts / Kultūros skūnės turgelisDaiva Malakauskienė

Kulinarija

Daiva Malakauskienė

Kretingos šakočiai

Daivos Malakauskienės šeimoje šakočiai kepami jau daugiau nei 50 metų. Norėdami išsaugoti šeimos tradiciją, su savu vyru Arūnu jie 2008 m. įkūrė įmonę „Kretingos šakočiai“. Kaip palikimą Daiva gavo tikrą, autentišką naminio šakočio receptą, o Arūnas, pagal Daivos tėvo patarimus, pats išmūrijo kepimo krosnį ir pasirūpino reikalingais įrankiais.

Per dieną verslininkai iškepa daugiau kaip 20 kilogramų šakočio. 2012 m. gavę Tautinio paveldo produktų sertifikatą, šakočių kepimo čempionatuose dalyvaujantys veržlūs ir kupini energijos D. ir A. Malakauskai į šakočių kepimo magiją įtraukė ir savo tris atžalas, vildamiesi, kad ir jie tęs šeimos tradiciją – keps šakočius pagal seniausią receptą tik ant atvira ugnimi degančių beržinių malkų.

 

Verslininkai ne tik kepa šakočius bet ir dalyvauja šventėse, kuriuose demonstruoja, moko kitus kepti šakočius bei supažindina su šakočio atsiradimo istorija, papasakoja kuo skiriasi šakotis nuo „bankucheno“.

Įsigyti išskirtinio šakočio bei kitų kulinarijos gaminių galite šioje internetinėje svetainėje:

https://dmalakauskienes-kepyklele.business.site/