Maloniai kviečiame aplankyti parodą II-VI, 10:00–18:00 val. (ne darbo metu galima patekti susiskambinus ir suderinus laiką, tel. +37061238585).
Kadaise 𝑝𝑜𝑡𝑝𝑜𝑢𝑟𝑟𝑖 reiškė fermentuotą troškinį – mėsos, pupelių ir daržovių mišinį, vadintą net „pūvančiu puodu“. Vėliau šis terminas tapo kvapiųjų žolelių, prieskonių ir žiedlapių mišinio pavadinimu, kol galiausiai virto žodžiu, nusakančiu įvairių atrinktų dalykų rinkinį – savotiška estetine jautra paremtą selekciją.
Tebūnie jis mums raktažodis, per kurį pažvelgiame į kūrinius, kadaise „fermentuotus“ studijoje – šiltus, drėgnus, maitinusius kūrybinį alkį. Laikui bėgant jie buvo nusausinti, išdžiovinti, konservuoti: nuimti nuo ugnies ir išnešti už studijos ribų – į ekspozicijų erdves, o vėliau paslėpti dūlėti archyvuose.
Kaip skirtingais laikotarpiais kurti pasakojimai gali būti suvirti į naują troškinį – ir patiekti dekadentiškoje parodos puodynėje, kurioje slypi ir nyksmas, ir gyvybė, bei juntama šiuodu jungianti gija?
Fotografijos: Gediminas Sass
Kintai Arts veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba